Wat te doen als woede wordt gewurgd en je moet dringend kalmeren

Коathда нас дшат adem тс и гнев, трудно сраз взeugenт себ september в в в руки. Dit is echter nodig om dit te doen, omdat de escalatie van destructieve gevoelens de situatie alleen maar zal verergeren. Klinische psycholoog Andrea Bonior biedt verschillende stappen die zullen helpen om snel te kalmeren en de meest redelijke weg uit de situatie te vinden.

Slappe penis: Wat veroorzaakt het en wat te doen?

Beslissingen die we nemen in een staat van extreme irritatie of woede spelen vaak tegen ons. In het beste geval lossen ze het probleem niet op, in de ergste verergering het. En hoewel het bestrijden van woede niet zo eenvoudig is, zijn er manieren om de gevolgen ervan te confronteren.

Herken uw woede

Pogingen om te doen alsof alles in perfecte volgorde is, hoewel in feite een golf van verontwaardiging ons explodeert, niet alleen zal ons niet kalmeren, maar ook de gezondheid schaden. Veel mensen denken dat het herkennen van hun woede is om te beginnen te tonen dat het destructief is voor anderen om een ​​manier te zijn, niet al te ceremonie met hen. Dit kan echter aan uzelf worden aangedaan. “Wat er nu gebeurt, walgt voor mij. Maar in mijn interesses om het probleem op te lossen zonder te doen waar ik dan spijt van zal krijgen. Daarom zal ik nu proberen niets te doen en niet te zeggen “.

Deze interne dialoog geeft je een kleine emotionele respijt en helpt je naar een meer constructieve staat als je kunt nadenken over hoe je de huidige situatie het beste kunt oplossen.

Schrijf een brief aan jezelf

Als de dialoog jezelf niet helpt, probeer dan je gevoelens in detail te beschrijven. Het zal beter zijn als je met de hand schrijft over wat je nu precies stoort, boos of bang is. Tijdens het schrijven begint u beter te begrijpen waarom u zo gealarmeerd bent.

Misschien wordt uw reactie veroorzaakt door het geheugen dat u al hebt meegemaakt, en bent u bang om onaangename ervaring te herhalen? Een persoon die boos is, gedraagt ​​je zich als iemand met wie je pijnlijke herinneringen zijn verbonden? De epistolaire schets zal waarschijnlijk een kijkje nemen in de situatie abstract.

Transformeer emoties in bewegingen

Als we erin slagen de impulsen van ons lichaam te beheersen, is het mogelijk om met emoties het hoofd te bieden. Begin met ademhalingsoefeningen. Maak een paar diep adem en uitademingen, beurten van het hoofd en de handen in het polsgebied. In een emotioneel verhitte staat zullen deze oefeningen nuttiger zijn dan een denkbeeldige (of echt) gevecht met een persoon die je tot woede bracht.

Elke aangename activiteit voor u is geschikt om het effect te repareren – hardlopen, dansen, springen. Dit zal niet alleen geen negatieve gevoelens toestaan ​​om je van binnenuit te corroderen, maar zal ze ook effectief vernietigen. Als je het gevoel hebt dat je moet huilen of, integendeel, je wilt lachen, je lichaam helpen omgaan met stress en jezelf je gevoelens laat uiten.

Denk na over het goede dat je hebt

Als je niet kunt kalmeren na een gesprek met een collega of als je werd aangeraakt door de onbeleefde woorden van een persoon uit de wachtrij, is nu misschien het moment om na te denken over wat je misschien dankbaar bent. Denk aan mensen die van je houden en je dierbaar zijn. Je hebt een huis, levensplannen, je bent gezond. En deze zijn veel belangrijker dan die gebeurtenissen die geen invloed hebben op uw toekomst. Kijk naar de foto van je leven, en je zult zien hoe onbeduidend deze aflevering is.

Probeer te vergeven

Probeer je de omstandigheden van het leven van een persoon voor te stellen die onbeleefd en oneerlijk tegen je was. Waarschijnlijk is zijn leven verstoken van psychologisch comfort en agressie – een reactie op stress en ontevredenheid met het leven. Denk aan hem met sympathie. Dit zal je helpen het gevoel te hebben dat een persoon die de situatie beheerst en de manipulaties van andere mensen niet volgt.

Als je een geliefde hebt, kan een openhartig gesprek hart je gevoelens helpen stroomlijnen. Wees echter voorzichtig met het kiezen van een zelfverzekerd – niet iedereen zal kunnen luisteren, delicaat blijven en geen wond voor zorgeloze woorden. U kunt plotseling het gevoel hebben dat de gesprekspartner moeilijk of oninteressant is om dit onderwerp aan te raken.

Iemand, integendeel, kan alleen je gevoelens stomen, interesse tonen in een ongewoon verhaal, maar helemaal niet sympathisanten. Dit alles kan nog grotere pijn veroorzaken.

Wees attent voor jezelf

Soms lijkt het erop dat we pijnlijke problemen hebben opgelost, maar de gevolgen van onze ervaringen achtervolgen ons in de vorm van prikkelbaarheid, slapeloosheid en soms trage vloeiende depressie, die we niet hechten. Vaak verlaten deze symptomen van het lichaam ons niet als de ervaringen werden geassocieerd met iets dieper en pijnlijker dan die formele aflevering die we hebben ervaren. In dit geval kan de hulp van een professional ons helpen de ware oorzaken en psychologische vallen te vinden.

Share this content:

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top